RÜNNAKUFAAS


Rünnakufaasis ollakse “puhaste proteiinide režiimil”, mille ajal toimub kiire kaalukaotus, praktiliselt sama kiire kui näljapaastu ajal või valgupulbridieeti pidades, kuid ilma nende režiimide ebamugavusteta.
Rünnak (I faas)

Sööge nii tihti, kui soovite.
Ärge jätke kunagi ühtki söögikorda vahele.
Jooge igal söögikorral.
Jälgige, et teil oleksid alati olemas dieediks vajalikud toiduained.
Enne millegi söömist tehke kindlaks, et see on lubatud toiduainete nimekirjas.

<=RÜNNAKUFAASI RETSEPTID=>

KESTVUS: olenevalt üleliigsetest kg-st.
üleliigne kaal al. 5kg: 1-2 päeva “Rünnakut”
üleliigne kaal kuni 10kg: 3-5 päeva “Rünnakut”
üleliigne kaal üle 10kg: 5-7 päeva “Rünnakut”

Dukani dieet algab lühiperioodilisest “Rünnakust” ehk siis väike ehmatus oma organismile. Selle ajal jooksul võite süüja ainult valgurikast toitu. Liha (kana, kalkun, veis), munad, kala jne.
Antud faas ei tohiks kesta rohkem kui 10 päeva! Nii pikka perioodi jooksul võite kaotada kuni 6kg kaalust.
Kui pikalt peaksite istuma “Rünnak” perioodil võite tasuta arvestada siit.

LUBATUD TOIDUAINED:
1) lahja liha: veis (v.a. antrekoot, ribi ja kõik rasvaga hautatud ning ühepajatoitudes kasutatud tükid), hobuseliha (v.a. kõhuliha), küülik, kana, kalkun (ilma nahata. Keelatud hani ja part!), kala (igasugune), grillitud vasikaliha.
Koorikloomad ja karploomad.
Sea- ja lambaliha on keelatud! Taine sink (rasvasisaldus ei tohi ületada 4%).
Munad, mitte üle 2 munakollase päevas. Valgu kogus pole reguleeritud.

Piimatooted: rasvavaesed või 0%-sed. kohupiim, naturaalne jogurt, keefir, piim, rasvatu piimapulber (mitte üle 3 spl. päevas).
- Valged ja aromatiseeritud jogurtid on mõlemad täielikud lubatud, ilma igasuguste piiranguteta.
- Lahjad puuviljajogurtid on lubatud, kuid maksimaalselt kaks tükki päevas. Kuid suurt kaalukaotust soovijad vüiksid neid vältida rünnakufaasis ja veel soovitatavam on see neile, kel on kaalulanguse stagneerumise periood.

Taimsed valgud (tofu) nii tahke kui ka vedel.
- Vedel tofu
- Tahke tofu
- Seitan e. "taimetoitlaste liha"
- Tempeh
- Sojapätsid e. taimetoitlase kotletid
- Tekstureeritud sojavalgud e. PST
- Sojapiim - ja tofujoogid - mitte üle 2 klaasi päevas!!!
- Sojajogurt - mitte üle 2 naturaalse jogurti päevas!!!

Kaerakliid
- Imamisvõime. Need imavad vett 20 korda rohkem oma mahust. Seega hakkavad need kohe makku jõudes paisuma ja võtavad nii palju ruumi, et nälg kaob kiiresti.
- Äärmine viskoossus. Jõudes peensoolde, käitub see nagu hiirelõks ja liimib enda külge kõik seda ümbritsevad toiteained. See pidurdab nende verrejõudmist ja viib osa endaga kaasa väljaheitesse.

Kõike neid toiduained võib süüja üks kõik mis kogustes ja ajal. Tähtis on, et neid EI TOHI valmistada või või õliga.
2) siseelundid: maks, neerud, veisekeel.
3) shirataki nuudlid

MÕNINGAD LISANDID TEATUD PIIRIDES:
- kohvi, tee, taime teed;
- äädikas (palsami või muu), sooja kaste, lõhnaained, ürdid, tüümian, küüslauk, petersell, sibul, šalottsibul, murulauk jne, samuti ka kõik vürtsid pole mitte ainult lubatud, vaid ka väga soovitatud. kORIANDER, KARRI, NELK, VÄHENDAVAD OLULISELT SOOLAVAJADUST.
- sibul, petersell jm. roheline
- zelatiin, agar-agar, küps.pulber, pärm;
- sidrun (ainult maitsestamiseks! mitte juua ega süüja)
- soola ja sinepit (vähestes kogustes, kuna hoiavad vett organismis kinni);
- tomatipasta (ilma suhkruta) mitte üle 2spl päevas;
- suhkruasendaja (0 kcal) kõik peale fruktoosi, suhkru ja sorbiatti;
- dieet Cola ja muud dieet joogid;
- krabipulgad (mitte üle 8tk päevas);
- aroomiained;
- oliivi või rapsiõli (1 tl. lusikas);
- 1 spl. parafiini õli (mitte kasutada praadimiseks või kuumtöödelda);
- suhkruvabad närimiskummid;
- rasvatu piim, nii rõõsk piim kui pulbrina, on lubatud.

KÕRVALNÄHUD: võib tekkida kuivuse tunne suus või halb hingeõhk. Ei maksa karta, antud protsessid ainult tõestavad seda, et olete õigel teel.

KINDLASTI:
1) Süüja päevas 1,5 spl. kaerakliisid
2) Igapäevane jalutuskäik minimaalselt 20 min. ja spordiga tegelemine.
3) Kindlasti juua kuni 2 l vett (kohvi ja tee lähevad samuti 2 l sisse)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar