30.07.15

Vahukommid

Peale pikki jalutuskäike (nagu me teame, dukani dieedi ajal peab iga päev kõndima vähemalt 30 min päevas) tekib kohutav isu magusa järgi. Kommid, need mida kiiresti põske pista ja oma tegemisi edasi teha.
Kõige kiirem tundus sell hetkel vahukommi tegemine.
Olen neid alati teinud munavalget kasutades, kuid siis leidsin internetis veel ühe retsepti, ja tuli välja, et sama head ning mõnusad. Olgu, mis ma ikka pikalt vatran, räägin aga retseptidest lähemalt.





VAHUKOMMID #1 RETSEPT

2 munavalget
maitse järgi suhkruasendajat
10g toiduzelatiini
maitsestamiseks vaniljet, rummi vms essentsi

värvi lisamiseks: toiduvärv, kohvi, kakkao (rünnaku ajal ära jätta) vms.

Zelatiin segage 0.5 klaasi veega (sobib ka piim või valmiskeedetud külm kohvi) ja laske sellel seista u. 15-20 min. Vahustage munavalged tugevaks vahuks.


Valage seisnud zelatiin potti ja tõste tulele. Segage kuni ära sulab. Ärge laske keema!!! Tõstke tulelt ja munavalgeid edasi vahustades, valage peenikese jugana kuumutatud zelatiin hulka. Vahustage veel 3-5 min. Kui tekib tahtmine värvi anda siis just sellel ajal võite lisada toiduvärve (eelistan naturaalseid ehks siis lubatud juurviljade mahla - mitte #rünnakufaasil - või kohvi ja kakkaod)
Tõstke vaht suuremasse konteinerisse ja laske külmkappis taheneda u. 2 tundi (enne jalutuskäiku valmis, siis hea võtta pärast). Kui aeg läbi, võtke konteiner välja ja lõigake mass ühtlasteks kuubikuteks ning tõstke taldrikule.


Selge see, et täpselt samad nagu vahukommid poes, nad ei ole. Kuid dukani dieedil olles peabki endale selgeks tegema, et enamus maiustuste retsepte on kohandatud meie dieediga. Et me päris "magusa nälja" ei jää ja silmad pisarates ei seisaks kondiitri leti ees.
Nii, et magusaisu saab kustutatud ja seda vähese kalori ja rasvasisaldusega.

VAHUKOMMID #2 RETSEPT

220 ml piima 0%
maitse järgi suhkruasendajat
10g toiduzelatiini
maitsestamiseks vaniljet, rummi vms essentsi

värvi lisamiseks: toiduvärv, kohvi, kakao (rünnaku ajal ära jätta) vms.

Jah piima. Lisame 70 ml piimale toiduzelatiini ja laseme seista. Seni vahustame ülejäänud 150 ml piima suhkruasendaja ja maitselisadega 3 min. (soovitan võtta suurem nõu, kuna vaht muutub üpris suureks). Kui toiduzelatiin seisnud, tõstke ta potti ja laske sulada (ärge laske keema!). Edasi vahustades, lisage peenikese jugana sulanud zelatiin ja vahustage veel 10 min maksimaalsel kiirusel.
Tõstke vaht konteinerisse ja laske jahtuda u. 2h Siis lõigake ühtlasteks kuubikuteks ja tõstke taldrikule.

PS. Originaal retseptis soovitas autor mitte lasta zelatiinil piimas seista vaid zelatiin kuivalt 150 ml piima sisse lisada ja vahustada 3 min, siis peale seda kui 70 ml piima kuumaks keedetud ja vahule lisatud, veel 10 min vahustada. Proovisin paaril korral, kuid zelatiin keeldus täiesti sulama ning tõusis pinnale tükkidena. Võimalik, et meil müüjakse teist zelatiini. Kuidsamas mainis ta, et see pole kiiresti lahustuv zelatiin, vaid tavaline toiduzelatiin.


LUBATUD FAASID: #‎rünnakufaas‬ ‪#‎üleminekuetap‬ ‪#‎kinnitamine‬

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar