28.09.15

"Rõžõk" tort

Mille pärast ta selle nimetuse sai, ei oska öelda. Kohe kindlasti pole see õige "Rõžõku" tordi moodi (aga just sellise nime autor Irina talle pani), kuid väärib ikkagi järgi proovimist ja on lihtne valmistamisel.



4 spl kaerakliisid
2 spl nisukliisid
2 muna
3 spl 0% kohupiima või kohupiimakreemi
vanill
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kuni 11% kakkaod
suhkruasendaja

kreem:

250 ml 0% piima
suhkruasendaja
1 spk maisitärklist/proteiin izolaati
3 spl 0% piimapulbrit/koorepulbrit
vanill

Jahvatage kliid jahuks ja segage kõik taigna koostisosad (peale kakkao) kokku. Jagage 3 osaks. Ühte lisage 0.5 tl kakkaod. Küpsetage 3 ühesuurust põhja.
Kõige lihtsam on küpsetuspaberile joonistada u. 16 cm diameetrilisi ringe. Mul mahtus korraga 2 (jätke vahe mõni sentimeeter). Küpsetage siis korraga kõik 3 või 2 ja siis 1. 170 C juures 8-10 min.
Jahutage maha.

Valmistage kreem.
Segage kokku kõik koostisosad ja tõstke pliidile. Segage seni, kuni kreem paksuks muutub

Lisade normi kogus: 3 lisa (piimapulber, tärklis, kakkao), 2 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar