09.11.15

Sidruni/Apelsini džemm


200 g kabatšokki või tsukiinit
1 apelsini riivitud koor (kinnitamisel võib kogu apelsini kasutada)
2 spl sidrunimahla
suhkruasendaja
0.5 spl maisitärklist (0.5 Lisa)

Hakkige või riivige kabatšokk ning laske haududa vähese veega aeglasel tulel kuni pehmeks muutub. Peske ja riivige apelsin peenel riivil. Lisage kabatšokile koos sidrunimahla ja suhkruasendajaga ning laske haududa veel 5 min. Tõstke tulelt ning püreestage läbi blenderi või hõõruge läbi peene sõela.
Lisage 50 ml vett, 0.5 spl maisitärklist ning segades pidevalt laske pliidil veel seista kuni tärklist täielikult lahustub.
Antud kogusest tuleb umbes 150 g moosi.

PS. Pildil tuli antud moos väga kollane, tegelikult on ta üpris hele. Kui soovite värvi lisada, kasutage porgandimahla või toiduvärvi. Kuid ka ilma nende lisandita on moos päris hea:=)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar