14.03.16

Lavaš

Maitselt tõesti üks ja sama. Lisage veel kanaliha, kurki, tomateid, salatit ning majoneesi ja maitseb imehästi!

4 spl jahuks jahvatatud kaerakliisi
4 spl isolaatproteiini pulbrit
4 spl tärklist (4 Lisa)
3 spl glüteeni
2 munakollast
50-100 ml vett (võib ka vähem minna)
soola
1 tl söögiäädikat
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis suhkruasendajat
1 tl tärklist taigna lahtirullimiseks

Segage kõik korralikult kokku. Sõtkuge mõni minut. Vett lisage vähehaaval.
Jagage saadud taigen 15-ks ühtlaseks pallikeseks ja rullige iga üks lahti umbes 1-2 mm paksuseks.
Kuumutage pann, nii, et oleks väga kuum. Määrige 1 tilk õli mööda põhja laiali.
Praadige taigen mõlemalt poolt mitte rohkem kui 10 sekundid.
Valmis lavaš tõstke kätteräti peale ja pritsige veepritsist kergelt vett peale, et lavaš jääks pehmeks. Võib ka ilma muide. Katke lavaš käterättiga ja laske kuivada. Nii korrake ülejäänud 14 korda.

Antud taigen sobib ka pelmeenideks või tseburekiks.

Päeva kogus: Lisasid ja kliisid 2 päeva jagu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar