28.08.15

Gazpacho supp

Teada tuntud itaalia supp, mida on soovitanud süüa/juua ka P.Dukan ise. Dieedil olles võib seda tarvitada 150 ml päevas alustades üleminekufaasist aedvilja-valgu päevadel. Külm supp (võib ka kuumalt) täidab kõhtu ja sisaldab vitamiine ning aitab kõhnumisele kaasa.
Gazpachol on palju erinevaid retsepte, mida võib internettist leida. Siia postitan selle, mille järgi ise suppi keedan:


2 viilu kuiva dukani leiba (võib ka selleta, kuid nii on maitsvam)
2-3 küüslauguküünt
1 spl oliiviõli
1 tl õunaäädikat (või veiniäädikat)
1 kg tomateid
1-2 kurki (väiksemad)
1 väiksem sibul
oregaano maitseaine, sool, pipar
soovi korral 1-2 paprikat


Valmistamine:
Pressige küüslauk läbi küüslaugupressi ja määrige kuivatatud leiva (võib kuival pannil pruunistada või ahjus kuivatada) peale. Määrige peale oliiviõli ja laske tõmbuda umbes 1.5 h.
Sibul hakkige peeneks ja segage läbi õunaäädikaga ning laske samuti seista u. 1.5h.
Tomatid (soovi korral võib tomateid koorida, kuid ei pea) ja kurgid lõigake tükkideks ja jahvatage püreeks blenderis või köögikombainis, lisage maitseained. Seejärel lisage sinna samasse leib ja sibul. Laske kõik koos läbi blenderi või köögikombaini ning nautige!
Võib külmkappis ka mõni minut jahutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar