07.08.15

"Kinderpingvi" tort

Mis see tuntud maiustus endast siis õige kujutab? Biskviit, piim ja šokolaad.
Miks mitte siis järgi teha? Mõeldud-tehtud!
Muide taolisi a'la "Kinderpingvi" torte on internetis suhteliselt palju ja sarnased oma vahel. Nii, et kellel mis rohkem meele pärane on, see tehkegi. Mulle meeldib selline kõige rohkem.

PÕHI
võib otsida ka siit mõni muu põhja retsept
2 muna
5 spl. 0% piimapulbrit
2 spl. kaerakliisid
1 spl. kohupiimakreemi
1/2 tl. küpsetuspulbrit
suhkruasendaja maitsejärgi
1 tl. jahvatatud kaneeli
1 tl. kakkaod soovi korral

TÄIDIS №1
400 g kohupiima (tavaline või kreem)
30 g toiduzelatiini
100 ml 0% piima lahjendamiseks
suhkruasendajat maitsejärgi
vanilli ekstrakti

TÄIDIS №2
400 ml piima 0% või jogurtit/keefiri
30 g toiduzelatiini
suhkruasendajat maitsejärgi
vanilli ekstrakti

ŠOKOLAADIKREEM №1
1 spl tärklist
1 tl kakkaod
1/2 kl piima

ŠOKOLAADIKREEM №2
1 tl kakkaod
1 spl 0% piimapulbrit
1 munakollane
сахарозаменитель, ванилин или ароматизатор фундука

Vahustage munad umbes 3 min suhkruasendajaga. Lisage kohupiim ja segage korralikult läbi. Nüüd pange juurde ülejäänud kuivained ja läbisegades tõstke eelsoojendatud ahju 180 kraadi juures 20 min.

Valmistage täidis. Zelatiin valage üle 1/2 piima või veega ja laske paisuda u. 15-20 min. Paisunud zelatiin valage metallkaussi ja tõstke pliidile (ärge laske keema!). Kui zelatiin on sulanud, valage see vähehaaval kohupiimale lisades maitseained ja suhkruasendaja koos piimaga. Segage korralikult läbi ja laske külmkappis natuke seista.

Tõstke ahjust põhi ja laske sellel jahtuda. Valmistage šokolaadi glazuur.

Kui kohupiim on kergelt tarretanud, immutage põhi mõne lusikatäie piimaga. Tõstke pool kohupiimakogusest põhjale ja määrige üle glasuuriga. Nüüd tõstke ülejäänud kohupiim peale ja kui veel glazuuri üle jäänud, määrige ka peale ja külgedelt.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 2 spl kaerakliisid = 1 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar