20.08.15

Šokolaadikommid

Retsepti autor: Veronika

120 ml piima
1 tl agar-agarit
maitsejärgi suhkruasendajat
3 spl kakkaod (mitte üle 11%)
3 spl 0% piimapulbrit (või koore pulbrit 1.2%)
soovi korral šokolaadi essents

Tasasel tulel laske piim keema ja lahustage agar-agar. Lisage juurde teised kuivained ja segage korralikult läbi, vajadusel kasutage blenderit või saumikserit, et segu ühtlasem olek. Kasutage kondiitrikotti kommide vormimiseks või valage silikoonvormi ja laske jahtuda.
Võite ka zelatiini kasutada agar-agari asemel, kuid siis peab neid kauem külmkappis hoidma ning toatemperatuuril kippuvad nad sulama. Ning tekstuurilt meenutab rohkem tarretist kui šokolaadikomme. (alumisel pildil on kujutatud zelatiini kasutusel tehtud komme)


NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 3 spl kakkaod (u. 42g) = 6 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar