20.08.15

Head ISESEISVUSPÄEVA!

Antud päeva on hea tähistada ühe suure tordiga. See kord on selleks "Linnupiimatort" ja lausa 3 erinevat versiooni.


PÕHI

3 muna
2 spl maisitärklist (või 2 spl kohupiimakreemi, või jahuks jahvatatud 2 spl kaerakliisid)
2 spl kohupiimakreemi
2 tl küpsetuspulbrit
suhkruasendaja maitsejärgi

GLASUUR

1 tl. rasvatud kakaod
1 spl. rasvatut piimapulbrit
1 munarebu
maitse järgi vanilli ja suhkruasendajat
(kui segu tundub liiga paks, võib lisada natuke piima 0%)


PÕHI
Eraldage munavalged munakollastest. Kloppige munavalged tugevaks vahuks. Segage tärklis, munakollased, kohupiim ja küpsetuspulber koos maitseainetega korralikult läbi. Segage hulka munavalged (ettevaatlikult) ja valage silikoonvormi või ahjuplaadi peale. Küpsetage ca 20 min 200 kraadi juures.
Soovi korral, immutage piimaga enne sufleega katmist.

GLASUUR
Segage kõik kokku ning lisage suhkruasendajat ja vanilli. Pange külmkappi tahenema. “Nutellat” võib kasutada nii pannkookidel kui ka tortide kaunistamiseks.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 2 spl maisitärklist = 2 päeva norm


SUFLEE №1

200 ml piima
15g toiduzelatiini
suhkruasendajat maitse järgi
vanilli või vanilli essentsi

Segage zelatiin 50 ml piimaga ja laske paisuda. Valage paisunud zelatiin potti ja laske täielikult lahustuda kuumutades. Ärge laske keema!
Vahustage 150 ml piima umbes 3 min, kuni kogu piim vahtu läheb. Jätkates vahustamist, valage peene nirena sisse zelatiinilahus. Vahustage veel 7-10 min kuni vaht tarduma hakkab. Tõstke valmis biskviidile ja pange külmkappi. Kui suflee on piisavalt tardunud (2-3 tundi), määrige peale glasuur ja tõstke külmkappi veel tunniks.


SUFLEE №2

4-5 munavalget
20g toiduzelatiini
suhkruasendajat maitse järgi
vanilli või vanilli essentsi

Segage zelatiin 50 ml piimaga ja laske paisuda. Valage paisunud zelatiin potti ja laske täielikult lahustuda kuumutades. Ärge laske keema!
Eraldage munavalged munakollastest (viimaseid saab kasutada näiteks glasuuri valmistamisel vms.). Kloppige munavalged tugevaks vahuks. Valage peene nirena juurde sulanud zelatiin samal ajal jätkates vahustamist veel umbes 3 min. Laske mõni minut u. 5 min külmkappis seista ja siis tõstke põhjale. 1-2 tunni pärast katke glasuuriga.


SUFLEE №3

200g 0% kohupiima
1/2 kl 0% piima
2 spl zelatiini
3 munavalget
3/4 tl sidrunihappet
suhkruasendajat maitse järgi
vanilli või vanilli essentsi

Segage zelatiin piimaga ja laske paisuda. Kui zelatiin on paisunud, sulatage pottis, ärge laske keema.
Vahustage kohupiima kuuma zelatiiniga (mida kauem, seda õhulisemaks see muutub) u 10 min. Lisage sirunihappet ja muud maitseained.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks ja ettevaatlikult segage kohupiima hulka. Tõstke mõneks minutiks külmkappi. Pärast asetage põhjale ja 2-3 tunni pärast katke glasuuriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar