14.09.15

Jutt sellest, kuidas ma kaaluseisakuga võitlesin

Jah, ma ei unustanud oma kaalumist ja mõõtmist ega otsustasin seda ka teie eest varjata. Lihtsalt juba 3 nädalat on mul olnud kaaluseisak. Kohe mitte kuidagi ei soovinud kaal väiksemat numbrit näidata.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =


Kaaluseisak on muide tavaline asi kõikidel dieedi etappidel ükskõik, mis dieediga ka tegemist poleks. Vahel kestab ta lausa mitmeid kuid, nagu ma foorumitel lugenud olen. Ja just siis on kange tahtmine käega lüüa ja õnnetult tõdeda, et jah, nagu juba varem arvatud oli, on ka see dieet puha vale. Ei toimi ta midagi, näe, ei lange kaal kuhugi!

Stagnatsioon:

* Kui stagnatsioon kestab üle 7 päeva, kõndige 4 päeva 60 minutit päevas
* Kontrollige üle, et VAP - valgud+aedviljad päevadel sööte piisavalt valke. Ja mida lähemale õhtu tuleb, seda vähem sööge liiga palju vett sisaldavaid aedvilju.
* Ka vähene valkude tarvitamine dieedil võib tuua selle seisakuni. Vähemalt 1g valke 1 teie kg kohta. Nt. kaal on 70 kg, valkude kogus päevas peaks olema vähemalt 70g
* Üleliigne valkude tarbimine dieedil võib tuua selle seisakuni. Õige oleks süüja vähemalt 2.5 g valke 1 teie kg kohta. Nt. kaal on 70 kg, valkude kogus päevas peaks olema kõige rohkem 175g (päris näpuga järge pidama ei pea, kuid ei maksa ka üle pingutada).


KÕHNUMISE NIPID:

- Jooge külmi jooke
Kui inimene joob kaks liitrit vett, mille temperatuur on külmikust väljavtmisel 4 kraadi, siis väljutab ta varem või hiljem selle vee uriinina, mille temperatuur on 37 kraadi. Organism peab
seeditava vee ja söögi jaoks oma temperatuuri tõstma ja sellega ka kaloreid kulutama. Mida külmem söök/jook, seda rohkem kaloreid kulutatakse.
- Sööge võimalikult sageli külma toitu (külm supp, külmkappis hoitud salatid jne)
- Vältige ülesköetud õhuga ruume.
- Pesemise abil kõhnumine
Laske vesi voolata, vähendades temperatuuri järk-järgult 25 kraadini. Jäädes kaheks minutiks selle vee alla kulutab organism peaaegu 100 kalorit lihtsalt tegutsedes vastu keha jahtumisele, see on
kalorikulult võrdne 3 kilomeetri käimisega.
- Püsti seismine nii sageli kui võimalik.
Enda püsti hoidmine, toetudes korralikult mõlemale jalale, on tegevus, mis harjumuspäraseks muutumise korral vajab nii palju energiat et seda ei maksa unarusse jätta.
- Vähendage soolasisaldust toidus
Pigem kasutage rohkem maitseaineid (mitte neid, kus sool juba sees on)
- Vähendage piimatoodete kogus 1/3 või 1/2 võrra
- Vähendage lisade kogus toidus (kaerakliide päevakogus muutuda ei tohi!)
- Ärge jätke kunagi ühtki söögikorda vahele
- Jooge igal söögikorral ohtralt
- Ärge ületage kliide päevanormi!
- Kasutage suhkruasendamisel steviat sisaldavaid suhkruasendajaid

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Vaatasin üle ka oma magustoitude menüü. Kuna olen kohutav maiasmokk, oli mul väga raske loobuda magustoitudest, mida peab sööma 2 päeva jooksul. Ikka tahtsin need nahka pista 1 päeva jooksul. Sellega aga ületasin oma lisade päevakoguse. Eriti, kui sai söödud üleminekufaasil (VAP) lubatud magustoidud rünnakufaasi päevadel (VP)

Nii siis, 9. nädala tulemused.
MÕÕDUD:

kaal:77 kg => 75.8 kg
rinnaümbermõõt:106 cm =>
talje:84 cm => 84 cm
reied:58.5 cm => 58.5 cm
puusad: 101.6 cm => 101 cm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar