02.09.15

Kana/kala praetud taignas

Kui nii sama kanast/kalkunist/kalast kõrini, miks mitte süüja seda taigna praetuna? Liha tuleb mahlane ning mõnus. Hea suupisteks pakkuda.

Nii siis, pakun 3 erinevat taigna retsepti. Ei midagi rasket.

№1
300-400 g kanaliha/kala või kalkunit
2 spl kaerakliisid
1 spl nisukliisid
1 muna (või kaks munakollast)
100 ml piima (või vähem)
1 tl õli praadimiseks
maitseained

Jahvatage kliid jahuks, kloppige juurde muna, piim, maitseained. Lõigake liha sobivateks tükkideks u. 0.5 cm paksused lõigud, maitsestage. Vajadusel, vasardage. Kuumutage pann ja kastke liha taignasse ning tõstke pannile praadima. Pruunistage kahelt poolt. Sööge kuumalt või külmalt mõnusa kastme või salatiga.

ei sobi rünnakufaasil
№2

300-400 g kanaliha/kala või kalkunit
2 muna
100 ml 0% piima
1 spl maisitärklist


№3

2 muna
50 ml piima

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 1 spl maisitärklist = 1 päeva norm; 2 spl kaerakliisid ja 1 spl nisukliisid = 1 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar