03.09.15

Kõva juust

Tegelikult on ta veits pehmem kui ta eelkäia, kuid see eest annab seda kenasti riivida ning lõigata. Ja mis kõige tähtsam, seda annab sulatada ahjus!!! Pitsa ja lasanje on nüüd palju mõnusamad!

0,4 l 0% piima (mul oli 0.05% Alma)
400 g kohupiima (mul oli 0.05%)
1 muna
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola (kui soovite soolasemat, pange rohkem)

Toote kaal ~ 350g, rasvasus (antud toodete rasvasuse % arvestades) 2.2%. Kui piim oli 1.5%, tuleb juustu rasva protsendiks 8%
Lubatud päevane kogus: 210:2.2%=95 g (210:8%=26g)



Valage piim potti ja tõstke pliidile. Lisage kohupiim ja segage kuni ühtlaseks massiks. Kuumutage pottil pidevalt segades kuni segu on väga kuum. Valage mass sõelale ja laske nõrguda u. 15 min. (saadut vadakut võib hiljem pannkookide küpsetamisel kasutada)
Kloppige muna vahule ja lisage sooda soolaga. Tõstke pott uuesti pliidile ja lisage nõrgunud juustu segu koos munaga. Segage seni kuni kõik on ühtlane ja tükkideta (saumikseriga läheb kiiremini.). Kohe kui kõik ilusti ühtlane on, valage ettevalmistatud nõusse (plastmass konteiner sobib kenasti) ja tõstke jahtuma. Pärast pange külmkappi ja laske öö seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar