16.09.15

Lõhepallid ja lillkapsariis



Lõhepallid:

550 g lõhefileed (forell vms) - võib ka valmis hakkliha osta
1 muna
ca 4 rohelist kivita oliivi
1 keskmine tšillikaun
peotäis värsket hakitud peterselli
1 tl suhkruvaba sinepit
soola, pipart
soovi korral seesami- ja linaseemnesegu


Lillkapsariis:

1 keskmine lillkapsas
2 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
peotäis värsket hakitud peterselli


Lillkapsariis seetõttu, et tegemist on riivitud lillkapsaga, mis on praetud ja maitsestatud. Roog on kiudainetest tulvil, lisaks ka gluteenivaba ja üsna kalorivaene. Serveeri liha- ja kalaroogade kõrvale kartuli või tatra asemel riisi.

Lõhepallid:

Eemalda tšillist seemned. Töötle ained köögikombaini või hakklihamasinaga ühtlaseks seguks ning maitsesta soola ja pipraga. Võta segust kahe märja lusikaga pallikesed, veereta seemnesegus ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 °C juures 15 minutit.

Lillkapsariis:

Pese lillkapsas ja nõruta kuivaks. Riivi lillkapsas jämedalt (või kasuta köögikombaini). Kuumuta pannil õli, lisa pressitud küüslauk ja riivitud lillkapsas. Maitsesta soola ja pipraga ning prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Kõige lõpuks sega juurde värske petersell. Serveeri lõhepallide ja meelepärase kastmega. Hästi sobib mõni külm jogurtikaste.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar