16.09.15

"Meekook" hapukoorekreemiga

Nagu pildil näha, on siin esitatud nii "Meekook" keedukreemiga (vasakul) kui ka "Mekook" hapukoorekreemiga (paremal). Mõlemad on väga head, ning põhja võib valmistada mõlemal ühte ja sama või proovida nüüd natuke teistsugust.


2 spl kaerakliisid (jahvatada jahuks)
2 spl nisukliisi (jahvatada jahuks)
50 ml sooja 0% piima
2 spl maisitärklist
1.5 tl küpsetuspulbrit
50 g omavalmistatud hapukoort
50 ml keefiri või maitsestamata jogurtit
suhkruasendaja
4 muna
mee essents kui on

kreem
2 l keefiri
suhkruasendaja

Kreem
2 liitrit keefiri valage marliga kaetud sõela peale ning laske siesta umbes 1-2 tundi. Selleks ajaks on liigne vedelik ära nõrgunud ning järgi jäänud keefiri paks on tarvis suhkruasendajaga vahustada mõni minut.

Taigen
Jahvatage kliid jahuks ja lisades 50 ml sooja piima laske seista 5 min. Segage juurde tärklis, küpsetuspulber, hapukoor ja keefir. Lisage suhkruasendaja ning essents kui on.
Eraldage munavalged munakollastest ja vahustage eraldi munavalged tugevaks vahuks. Munakollased segage eelnevalt valmistatud taignaga ning ettevaatlikult lisage munavalged.

Küpsetage 2 ühesuurust põhja (või 4 kui on väiksemad vormid) 170-180 kraadi juures umbes 10-20 min. Valmis ja jahtunud tordipõhjad on tarvis lõigata kaheks pikkupidi. Määrige kreemiga kõik põhjad kokku ning kaunistage allesjäänud puruga. Tõstke külmkappi seisma 1-2 tunniks.


Normi kogus päevaks 1-le inimesele: 2 päevaks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar