16.09.15

"Meekook"

Nagu pildil näha, on siin esitatud nii "Meekook" keedukreemiga (vasakul) kui ka "Mekook" hapukoorekreemiga (paremal). Mõlemad on väga head, ning põhja võib valmistada mõlemal ühte ja sama või proovida nüüd natuke teistsugust.


4 spl kaerakliisid
2 spl nisukliisid
6 spl 0% piimapulbrit
1 spl tärklist
4 muna
150 ml keefiri
2 tl küpsetuspulbrit
suhkruasendaja
tsipa soola
mee essents (kui on)

kreemi jaoks
200 ml 0% ahjupiima või tavalist 0% piima
200 ml 0% piima
1 spl tärklist
3 munakollast
suhkruasendaja

TAIGEN
Pruunistage kuival pannil piimapulber ja jahvatage jahuks. Jahvatage kliid jahuks ja segage kokku kõik kuivained. Eraldage munavalged munakollastest, lisage munakollased kuivainete hulka ja segage korralikult läbi. Lisage keefir, segage.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Ettevaatlikult segage ülejäänud taigna hulka ja küpsetage 2 ühesuurust põhja 180 kraadi juures 20-25 min.

KREEM
Segage 50 ml piima munakollastega ning lisage suhkruasendaja ja tärklist. Kuumutage ülejäänud piim ja vähehaaval lisage munasegu. Pidevalt segades laske kreemil paksuks muutuda. Tõstke tulelt ja laske jahtuda. Vajadusel, vahustage valmis kreemi.

Lõigake põhjad kaheks osaks (kokku 4 kihti), määrige kreemiga kokku. Viimane kiht on samuti kreemine. Kaunistuseks võib lisada põhjalõikamisel tekkinud puru.


Normi kogus 1-le inimesele: 2 päevaks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar