21.10.15

Kodune Mozarella


1 l 0% piima (0.05% Alma)
125 g maitsestamata 0% jogurtit (mul oli tõesti 0%-ne)
1,5 tl soola (kui soovite soolasemat, pange rohkem)
1 spl äädikat (25%)

Piima sisse lisada sool ja segada. Soojendage pliidil, kuid ärge laske keema. Lisage jogurt, segage ning nüüd lisage äädikas. Veelkord korralikult läbi segada ja tõstke pliidilt ära. Katke sõel 4x marliriidega ning valage piimasegu selle peale. Laske nõrguda (vadakut mitte ära visata!). Kui vedelik on eemaldunud, voolige väikesed pallid ja tõstke veekindlasse anumasse ning paele valage vadak ja tõstke külmkappi jahtuma.
Või vorpige üks suur mozarella vorst ja tõstke külmkappi seisma umbes 24 tunniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar