02.10.15

Kreemid tortide jaoks


1) KOHUPIIMAKREEM (rünnakust)

300 g 0% kohupiimakreemi
suhkruasendaja
50-70 g 0% kohupiima
2 tl želatiini

Pange želatiin 50 ml piima sisse seisma. Segage kokku kohupiimad ja suhkruasendaja, vahustage mõni minut mikseriga. Sulatage pliidil želatiin (ärge laske keema) ja lisage peene nirena kohupiima sisse pidevalt segades.

2) KOHVIKREEM (rünnakust)

400 g 0% kohupiimakreemi
suhkruasendaja
2 tl lahustuvat või tavalist keedetud kanget kohvi
50 ml vett

Lahustage kohvi (või keetke) 50 ml vees, lisage suhkruasendaja ja segage korralikult läbi. Lisage kohupiimakreem ning vahustage mõni minut.

3) ŠOKOLAADI KREEM (üleminekust)

3 spl 0% kohupiimakreemi
suhkruasendaja
1 spl kakkaopulbrit kuni 11%
Segage kõik koostisosad ja vahustage.


4) VALGU-KEEDUKREEM (rünnakust)

4 valku
2 spl suhkruasendajat (või maitsejärgi)
vanilje naotera otsas
1/4 tl sidrunihapet

Vahustage mikseriga kõik koostisosad ja tõstke vesivannile. Vahustagem edasi kuni 15 min. Kõige parem on vahustada mikseriga. Kohe kui kreem on paksenenud, tõstke tulelt ja vahustage veel 3 min. Jahutage.


5) KREEM NAPOLEONIKOOGI JAOKS (üleminekust)

3 spl 0% piimapulbrit/koorepulbrit
1 spl maisitärklist/proteiin izolaati
200 ml 0% piima
suhkruasendaja

Segage kokku kuivained. Kuumutage piim (ärge laske keema!), lisage suhkruasendaja ja vähehaaval lisage kuivained pidevalt segades, kuni kreem muutub ühtlaseks ja paksemaks. Tõstke pliidilt, jahutaga ja vahustage veel kord mõni minut.


6) KOHUPIIMA-SIDRUNI KREEM (üleminekust)

350 g 0% kohupiima
400 g 0% kohupiimakreemi
1/2 keskmise sidruni mahl ja riivitud koor
suhkruasendaja
vanilje noatera otsas

Vahustage kõik koostiosad ühes nõus ühtlaseks massiks.


7) SIDRUNIKEEDUKREEM (üleminekust)

350 ml 0% piim
2 munakollast
2 spl maisitärklist/izolaat proteiini
suhkruasendaja
1 sidruni riivitud koor
vanilje noatera otsas
1 spl sidrunimahla

Segage kokku kõik koostisosad ja valage potti ning tõstke tulele. Ärge laske keema! Pidevalt segades, laske kreemil pakseneda. Jahutage ära ning vahustage mikseriga (kui on tekkinud tükid, laske blenderist läbi)


8) EKLEERIDE KREEM (jms) (üleminekust)

500 ml 0% piima
4 munakollast
2 spl maisitärklist/izolaat proteiini
suhkruasendaja
vanilje noatera otsas

Soojendage 450 ml piima tasasel tulel, lisage maitseained. Ülejäänud 50 ml piima segage kokku munarebudega, tärklise ja suhkruasendajaga. Lisage antud segu peene nirena soojendatud piima sisse pidevalt segades kuni kreem paksusk muutub. Tõstke tulelt ja jätkake segamist mõni minut. Laske jahtuda.


9) EKLEERIDE KREEM (rünnakust)

200 g kohupiimakreemi
suhkruasendaja
2 tl kakkaod
2 tl agar-agarit
50-70 ml 0% piima

Segage kokku kohupiim ja maitseained. Eraldi segage agar-agar ja piim ning pange pliidile. Keetke kuni agar-agar lahustub ja piim hakkab paksuks muutuma. Segage kokku koos kohupiimaga ja pange jahtuma.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar