20.10.15

Piimadessert




500 ml 0% piima
suhkruasendaja
15 g želatiini
1 tl kakaod kuni 11% (kui kasutate kuni 3%, ei arvestata seda lisana ning võib tarbida ka rünnakul)(1 Lisa)
vaniljet

Valage želatiin 100 ml piimaga üle ja laske seista u. 20-30 min. Tõstke ülejäänud piim potti sees pliidile ja kuumutage. Kohe kui piim sojaks muutub, lisage paisunud želatiin ja segage kuni ära sulab. Lisage maitseained ja tõstke pliidilt enne kui keema läheb.
Kui on plaanis kasutada kakaod, siis jagage piim 2 osaks, ühte lisage kakao ja mõlemad tõstke jahtuma kuni leigeks muutuvad. Segu ei tohi hakata tahenema kuid ei või olla ka kuum.
Kohe kui piim jahtunud on, hakake vahustama kuni tugevaks vahuks muutub. Umbes 10 min. Üks osa vahustatud, tõstke külmkappi ja vahustage nüüd teine piima osa kuhu kakaod lisasite sama kaua. Nüüd võtke klaasid või desserdi anumad ja 2-3 spl kaupa laduge kord üht, kord teist segu. Kaunistuseks peale kaneel või kakao.

Lisade norm: 1 Lisa = 1 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar