20.10.15

Šokolaadikeeks

Retsepti autor: tatoshkina.com

2 spl kaerakliisid
1 spl nisukliisid
1 glüteeni (võib asendada isolaatproteeiniga) lähemalt
1 spl maisitärklist = 20g (1 Lisa)
2-3 spl 0% piimapulbrit/koorepulbrit =30 g (1 Lisa)
2 tl kakkaod (kui kasutada 0-3% võib keeksi tarbida rünnakust) (2 Lisa)
4 muna
2 tl küpsetuspulbrit
goji marjade päevanorm
mõni marja essents
2 spl 0% kohupiima kuhjaga
2-3 spl 0% keefiri või piima
suhkruasendaja, sool

glasuur:

2 munakollast
2 tl 0% kakaod (kui kasutada 0-3% võib keeksi tarbida rünnakust) (2 Lisa)
1 spl 0% kohupiimakreemi kuhjaga
suhkruasendaja

Lisade norm: 6 lisa = 2 päeva norm

Valage goji marjad sooja veega üle ja laske 3-5 min seista. Aja möödudes, kurnake ning lisage marja essentsi mõni tilk goji marjadele. Las seisavad.
Eraldage munavalged munakollastest. Viimastele lisage kõik peale näpuotsatäis soola. Segage kõik korralikult läbi.
Nüüd vahustage munavalged soolaga tugevaks vahuks. Lisage munavalged ülejäänud massile ettevaatlikult läbi segades ühtlaseks taignaks.
Valmis taigen valage keeksivormi (või väikestesse keeksivormidesse) ja küpsetage 180C juures 40-45 min.

Valmistage glasuur segades kõik koostisosad kokku.

Laske valmis biskviidil jahtuda ja valage glasuuriga üle ning tõstke külmkappi, et glasuur natuke taheneks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar