14.10.15

Sachertort


"Sachertordi" autoriks on Franc Sacher, millest ka nimi. Sacher on ka kohtut käinud selle tordi pärast. Antud tort on ka olnud eelkäiaks "Praha" tordile, mille retsepti te ka siit blogist leida võite.

Retsepti autor: tatoshkina.com

biskviit:

4 spl kaerakliisid (jahuks jahvatatud)
3 spl nisukliisid (jahuks jahvatatud)
2 tl linaseemneid (jahuks jahvatatud) - võib ka ilma
4 muna + 2 munavalget
2 tl kuni 11% kakaod (2 Lisa) kui kasutate 0-3% kakaod võib torti tarbida rünnakust ning seda ei loeta LISAna
50 ml 0% keefiri
2 spl kohupiimakreemi
suhkruasendaja
tsipake soola
konjaki essents kui on

želee (või kasutage suhkruvaba džemmi kui on)

2 pk või 2 tl puuvilja teed (võimalusel aprikoosi või virsiku)
400 ml vett
25 g želatiini
suhkruasendaja

glazuur

2 munakollast
2-3 spl 0% piimapulbrit/koorepulbrit = 30 g (1 Lisa)
1 tl kakaod (1 ДОП) (1 Lisa) kui kasutate 0-3% kakaod võib torti tarbida rünnakust ning seda ei loeta LISAna
suhkruasendaja


Pange želatiin vette likku 10-ks minutiks.
Kliid ja seemned jahvatame jahuks ja sõelume läbi 2-3 korda (annab biskviidile õrnuse).
Lisage keefir, munakollased, kohupiim ja maitseained, kuivained (konjaki essents, kui on) ja segage kõik ühtlaseks seguks.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks tsipa soolaga. Lisage munakollaste segule ettevaatlikult läbi segades.
Soojendage ahi 180 kraadini ja küpsetage taigen 25-35 min umbes 20-22 cm läbimõõduga küpsetusvormis (või kaks eraldi vormi 15 min).

Valmis biskviit jahutage täielikult maha. Isegi mitte soe, vaid külm.

Valmistage ette želee. Lahustage pliidil zelatiin, lisage suhkruasendajat. Valmistage kruusis (250 ml vett) puuviljatee. Segage sulanud zelatiini hulka ja tõstke jahtuma. Zelatiin ei tohi täiesti tarduda vaid olla umbes paksu moosi või dzemmi sarnane. Nii, et annaks peale määrida, kuid laiali ei valgu.

Tõstke välja jahtunud biskviit ja lõigake kaheks võrdseks osaks. Määrige peal 1/3 tarretisest, asetage teine biskviidi osa peale ja määrige sinna 1/2 järgi jäänust tarretisest. Ülejäänuga määrige kokku küljed. Tõstke külmkappi lõplikult tarduma.

Valmistage glasuur segades kokku kõik koostisosad. Kui tundub liiga paks, lisage 1-2 spl 0% piima.
Määrige valmis tordi peale ja tõstke vähemalt 1 tunniks külmkappi seisma.

Lisade norm: kokku 4 lisa ja 4 spl kaerakliisid + 3 spl nisukliisid, 2 päeva norm üleminekust.
* kui kasutate 0-3% kakaod võib torti tarbida rünnakust

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar