09.10.15

Seljanka


1 0% puljongikuubik
200-300 g veiseliha
150-200 g kanaliha/kalkuniliha

soovi korral:
seeni, omatehtud vorsti, sinki 4%, viinereid
maitseroheline
1 suurem või 2 keskmist porgandit
1 keskmine sibul
1-2 sibulaküünt
1-2 soolast või marineeritud kurki
2 spl tomatikastet või suhkruvaba tomatipastat
2 spl kaerakliisid (soovi korral suppi paksendamiseks)

Puljongi võite ise valmis keeta või puljongikuubikut kasutada, nagu ise soovite. Lõigake liha väiksemateks tükkideks, tõstke vette. Keetke tasasel tulel kuni liha pea-aegu valmis on. Seni puhastage porgand, sibul ja küüslauk. Peenestage ülejäänud koostisosad.
Kui liha pea-aegu valmis, visake juurde ülejäänud koostisosad, maitsestage ja suurendage kuumust. Keetke, kuni juurviljad valmis on.
Juurde võib pakkuda dukanihapukoort ja dukanileiba. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar