24.10.15

Sidrunikook "Õrnus"

Retsepti autor: Anastasia Talyshkina

2 spl nisukliisid
2 spl kaerakliisid
3 spl proteiini izolaati
2 tl küpsetuspulbrit
4 muna
150 ml keefiri
suhkruasendaja

zelee:
1/2 sidruni mahl
10 g zelatiini
250 ml vett
suhkruasendaja
sidrunihapet
sidruni essentsi

kreem:
200 g 0% kohupiima
1/2 sidruni riivitud koort ja mahla
2 muna
suhkruasendaja
1/4 tl sidrunihapet

Valage zelatiin 100 ml veega üle ja asetage paisuma 30-40 minutiks.

Eraldage munavalged munakollastest. Vahustage munakollased suhkruasendajaga, lisage keefiri ja küpsetuspulbrit. Jahvatage kliid jahuks ja segage proteiinipulbriga. Segage kõik munakollaste hulka. Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage munavalged ülejäänud taigna hulka. Segage ettevaatlikult läbi.
Jagage taigen kaheks osaks ja küpsetage 180 C juures 15-20 min 16-20 cm laiuses küpsetusvormis.

Segage sidrunimahl, suhkruasendaja, happe ja essentsi ning 150 ml veega ning lisage see eelnevalt paisutatud zelatiini juurde. Kuumutage pliidil, kuni ära sulab ja tõstke jahtuma nii, et tahkeks ei muutu, kuid pole ka enam vedel (5 min jääkülmas aitab protsessi kiirendada).

Valmistage kreem.
Eraldage munavalged munakollastest. Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Segage kokku ülejäänud kreemikoostisosad ja lisage munavalged hulka. Tõstke külmkappi kuni põhjad jahtuvad.

Jahtunud põhjad lõigake kaheks, et kokku oleks 4 kihti. Katke kreemiga. Keskmine osa määriga kahvliga tükeldatud zeleega (eelnevalt võib immutada 1/2 sidruni mahla ja vee seguga). Viimaseks kihiks jääb kreem, nagu pildidl.
Tõstke tort külmkappi 2-3 tunniks.

Lisade norm: 2 spl kaera- ja nisukliisid = 1 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar