24.10.15

Sidrunikook


põhi:

4 spl kaerakliisid (või 2 spl kaera- ja 2 spl nisukliisid)
2 spl maisitärklist (Lisa 2) (võib asendada ka isolaatproteiiniga)
3 spl 0% kohupiima
2 muna + 2 munavalget
suhkruasendaja
1 tl küpsetuspulbrit

kreem:

1 sidruni riivitud koor
2 spl sidrunimahla
200 ml vett
2 munakollast
suhkruasendaja
1 spl tärklist (Lisa 1) (Võib asendada 3 spl 0% piima-/koorepulbriga)

glasuur:

1 tl kuni 11% kakaod (Lisa 1) (kasutateds 0-3% kakaod, ei loeta seda Lisana)
1 spl 0% kohupiimakreemi
suhkruasendaja

Eraldage munavalged munakollastest (ärge unustage, et 2 munakollast läheb kreemi jaoks). Segage munakollased kohupiima, tärklise, suhkruasendaja ja küps.pulbriga ühtlaseks vahuks. Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Segage ettevaatlikult munakollaste juurde ja küpsetage eelsoojendatud ahjus (20x20 cm küpsetusplaadil) 180 C juures 15-20 min.
Valmis põhi jahutage maha ja lõigake kaheks ühesuguseks pooleks ning mõlemad veel pikkupidi lahti. Et teil jääks 4 plaadikest, mille vahele kreemi määrite.

Valmistage kreem.
Soojendage pliidil vesi, segage kokku munakollased, suhkruasendaja, sidrunimahl ja tärklis ning segage peene nirena sooja veega kokku. Segage kuni kreem paksuks läheb. Tõstke pliidilt ja jahutage maha.

Jahtunud kreem määrige põhjade peale ja kõige peale määrige glasuur (segage glasuuri koostisosad kokku).

Laske seista 1-2 tundi külmas.

Lisade norm: 4 lisa, 4 spl kaerakliisid = 2 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar