Retsepti autor: Gulnara Bakieva
Segage kokku kliid (soovi korral võib jahvatada), glüteen ja sidrunihape. Jätame 5-ks minutiks seisma. Peale seda lisage maitseained ning munad. Laske veel 1 min seista. Siis lisage keefir. Segage kõik kokku. Lisage piimapulber, segage veel kord. Lisage järgi jäänud ained ja segage kõik korralikult läbi. Valage taigen praepannile või silikoon vaibale (umbes 40x25 cm) laiali ja küpsetage 180 kraadi juures 20 min.
Valmis biskviit jahutage maha ja pudistage sõrmede vahel või blenderis puruks. Valage juurde kreem ning valmistage plastiliini sarnane mass, et oleks võimalik palle veeretada. Tõstke külmkappi ja laske seista 2-3 tundi.
Lisade norm: 4 spl kaerakliisid, 2 spl nisukliisid = 2 päeva norm
põhi:
4 spl kaerakliisid
2 spl nisukliisid
2 spl glüteeni
6 spl 0% piima-/koorepulrbrit
2 keskmist muna
1 tl maitseainete segu (ingver, muskaatpähkel, kaneel)
rummi, mee või kondenspiima essentsi kui on
1 tl soodat
2 näpuotsatäis sidrunihapet
suhkruasendaja
2 spl 0% keefiri
kreem:
200-250 ml sobivat keedukreemi
Segage kokku kliid (soovi korral võib jahvatada), glüteen ja sidrunihape. Jätame 5-ks minutiks seisma. Peale seda lisage maitseained ning munad. Laske veel 1 min seista. Siis lisage keefir. Segage kõik kokku. Lisage piimapulber, segage veel kord. Lisage järgi jäänud ained ja segage kõik korralikult läbi. Valage taigen praepannile või silikoon vaibale (umbes 40x25 cm) laiali ja küpsetage 180 kraadi juures 20 min.
Valmis biskviit jahutage maha ja pudistage sõrmede vahel või blenderis puruks. Valage juurde kreem ning valmistage plastiliini sarnane mass, et oleks võimalik palle veeretada. Tõstke külmkappi ja laske seista 2-3 tundi.
Lisade norm: 4 spl kaerakliisid, 2 spl nisukliisid = 2 päeva norm
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar