26.11.15

SOOLANE PIRUKAS (kaks retsepti)

Antud pirukat võib teha ükskõik mis täidisega:

Retsepti autor: Tatjana

- kala/liha (hakkliha või juba valmis keedetud/praetud liha)
- keedetud munadega ja rohelise sibulaga
- singi või vorstiga
- hautatud hapukapsaga
- hautatud värskekapsaga (ja munadega)
- soolase kohupiimaga
- juustuga
- jne



* alates rünnakust
2 muna
4 spl kaerakliisid (jahvatage jahuks)
2 spl nisukliisid (jahvatage jahuks)
150 ml 0% keefiri
11 g kuivpärmi
0.5 tl küps.pulbrit
suhkruasendaja
sool, maitseained

Taignakoostisosad kokku segada ja lasta 40 min seista soojas kohas, et taigen kerkiks.
Valmistage ette täidis. Valage 1/2 kerkinust taignast leivavormi (vms mitte eriti suurde), katke täidisega ja pangep eale ülejäänud taigen.

Küpsetage 180C juures umbes 25-30 min kuni kuldse koorikuni. Head isu!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

* alates üleminekust
2 muna
4 spl kaerakliisid (jahvatage jahuks)
3 spl nisukliisid (jahvatage jahuks)
2 tl linaseemneid (jahvatage jahuks)
40-50 ml 0% piima
1 spl 0% kohupiima või kohupiimakreemi
2.5 tl küps.pulbrit
suhkruasendaja
sool, maitseained

Segage kõik koostisosad kokku ja laske 10-15 min seista, et kliid niiskuse endasse imaksid.
Valmistage ette täidis. Valage 1/2 kerkinust taignast leivavormi (vms mitte eriti suurde), katke täidisega ja pangep eale ülejäänud taigen.

Küpsetage 180C juures umbes 25-30 min kuni kuldse koorikuni. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar