22.12.15

Pelmeenid, tseburekkid või vareenikud


2 muna
4 spl kaerakliisid (jahuks)
4 spl isolaati (võib asendada maisitärklisega)
4 spl glüteeni
4 spl maisitärklist
50-100 ml 0% keefiri/jogurtit/petti
natuke soola

täidis:

200 g sobivat hakkliha
pisike sibul
natuke piprapulbrit

Segage kokku kõik koostisosad, taigent peab sõtkuma kuni ühtlaseks muutub. Asetage taigen kilevahele ja rullige lahti. Taigent tuleb rullida hästi õhukeseks. Esimesel korral rullisin u. 2 mm paksuseks ja tuli välja, et oleks võinud veel õhemaks.

Valmistage täidis. Hakkige sibul ja segage maitseainetega hakkliha hulka.
Lõigake taignast klaasi abil ringid ja nende keskele lisage natuke täidist. Vormige pelmeenid.

Lisage pelmeenid keevasse vette ja keetke kuni valmis on. (Enne keetmist võib külmkappis hoida)

*pelmeenid ja vareenikud - keeta, tseburekkid - praadida vähese õliga.


PÄEVA NORM: maisitärklise ja glüteeni norm 2-ks päevaks al. üleminekust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar