12.01.16

Pelmeenid/Vareenikud/Makaronid


Kui eelmine antud teema retsept jäi liiga keeruliseks, pakun üht lihtsamat võimalust. Ka sellest taignast saab teha nii pelmeene, vareenikuid, makarone, lasanjalehti kui ka tšeburekke.

30 g maisitärklist (u. 1.5 spl) (1 Lisa)
20 g 0% piima-/koorepulbrit (u. 2 spl) (1 Lisa)
1 keskmine muna
sool
Lahutage munavalge munakollasest. Segage munakollasega tärklis ja piimapulber (natuke jätke alles, et taigent lahtirullida). Segage kõik korralikult läbi, lisage sool. Tilkhaaval lisage munavalget (võib kuluda väga vähe), et taigent annaks palliks kokku vormida ja tõstke 1 tunniks külmkappi.
Tunni möödudes, tõstke taigen välja ja rullige lahti (kahe kile vahel, siis kulub vähem tärklist lahtirullimiseks) ja vormige vajalikud kujud. Makaronid ja lasagnjelehtedel andke kuivada kõvaks enne kui kasutama hakkate. Pelmeenid ja vareenikud võib ka sügavkülmas hoida, pärastiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar