18.08.15

Gojimarjamoos


Antud moos on rohkem džemmi moodi. Ehk marmelaadi sarnane. Peale selle moosi keetmist, otsustasin, et agar-agari kogust peaks vähendama, kuna jääb liiga marmelaadi paksuse sarnaseks. Soovin aga natuke vedelamat.

Retsepti autor: Veronika

4 spl goji marju (kuivatatud)
150 ml vett
1 tl agar-agarit
suhkruasendaja maitsejärgi
soovi korral meeldiva marja aroom/essents ning toiduvärv

Pildi pealt pole eriti värvi näha, kuid tegelikult jääb ta rohkem oranžikas-pruun. Maitse on omapärane, kuid täiesti kõlblik süüja ka ilma essentsita.

Nii siis. Pange marjad likku, laske seista umbes 10 min. Asetage vesi keema ja sulatage agar-agar. Lisage goji marjad, suhkruasendaja ja muud maitseained. Laske keema. Nüüd tõstke blenderisse või püreestage saumikseriga püreeks. Laske natuke jahtuda ja tõstke purki (kui jahutate liiga kaua, taheneb ta kiiresti hoiustavas anumas).

Võib proovida ka toiduzelatiiniga. Kuid agar-agar taheneb palju kiiremini ning tulemus meeldis mulle rohkem kui zelatiini kasutates. Maitse asi.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 4 spl goji marju = 2-4 päeva olenevalt faasist.Rünnakul 1 sp päevas, üleminekufaasil 2 spl päevas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar