18.08.15

Kõrvitsamoos

Kohe kui poest kõrvitsa müügist leidsin, oli esimene mõtte - lõpuks võin kõrvitsamoosi teha! Moosist olen juba ammu unistanud, eriti pannkookide küpsetamisel. Nüüd siis saab see lõpuks teoks.
Tegemist on muidugi enamasti kõrvitsapüreega ning säilitada saab seda kuni nädal. Kuid nii kaua ta vastu nagunii ei pea, sest plaanis on proovida ka marmelaadikommide retsepti.


Retsepti autor: tatoshkina.com
600 g pehmet kõrvitsat

1/2 tl kaneeli

1 tl jahvatatud ingverit

1/3 tl jahvatatud muskaatpähklit

1 spl sidrunimahla

suhkruasendaja maitse järgi


Puhastage kõrvits koorest ning seemnetest ja lõigake väikesteks kuubikuteks. Asetage potti või sügavamasse panni ja hautage kaane all, vajadusel lisage 1 kl vett. Kohe kui kõrvits pehmeks muutub, püreestage blenderi abiga. Jätkake potis püree keetmist tasasel tulel. Lisage maitseained, segage läbi ja keetke kuni segu paksuks muutub ja liigne vedelik ära aurub. Jahutage saadud moos/püree maha ning asetage purkidesse ja külmkappi hoiule. Mitte rohkem kui 1 nädal!

PS. Antud moosi võib teha ka kabatšokki ja muu meeldiva köögiviljaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar