18.08.15

Marmelaadikommid


Selge see, et nad pole nagu päris marmelaad, kuid samuti maitsvad ja palju tervislikumad kui poest ostetud.
Idee tegemiseks sain TEGEMISI-TOIMETUSI blogist


2/3-1 tl agar-agarit
2 dl või 200 ml vett
1 dl või 100 g kõrvitsapüreed (või muud sobivat)
maitsejärgi suhkruasendajat
soovi korral 1 spl sidruni mahla ja/või riivitud koort
Ajage vesi keema, lisage suhkruasendaja ja püree. Segage ning lisage agar-agarit. Segage korralikult läbi, keetke mõni minut ja tõstke tulelt. Valage sobivasse vormi ja laske jahtuda. Jahtunud ja tahket massi võib sobivateks kujudeks lõigata ja kommina pakkuda.
Agar-agari asemel võib kasutada ka 10g zelatiini. Kuid esimese puhul ei sula kommid toatemperatuuril. Zelatiiniga, aga sulavada ja üpris kiiresti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar