01.08.15

Marineeritud kana/kala

Kana või kalkun, mis parajasti käepärast leidub. Mul on see tavaliselt kana.
Seda lindu annab marineerida milles iganes. Tees, jogurtis, keefiris, sibulas, tomatipastas (kui pole võib lihtsalt mitu tomatit püreeks purustada), sojakastmes jne. Siin kirjutan üles mõned retseptid. Kuid alati võib ka ise midagi juurde lisada ja mõelda. Ning siis teistega jagada kas või siin samas postituses:)




KANA/KALA SOJAMARINAADIS

1-2 küüslauguküünt
1 kg kana/kalkunit/kala
500 ml sojakastet lahjendatud veega (mul maitseb vähem soolane)
maitse järgi maitseained

Hakkige küüslauk peeneks ja lisage koos maitseainetega sojakastmele. Segage läbi ning lisage hulka kana. Laske seista vähemalt 2 tundi.
Küpsetage ahjus fooliumi või küpsetuspaberiga kaetud anumas (lisage foolium või küpsetuspaber ka katteks peale) 190 kraadi juures 40-50 min.


KANA/KALA JOGURTI VÕI KEEFIRI MARINAADIS

1 kg kana/kalkunit/kala
1 väike või keskmine sibul
1-2 küüslauguküünt
500 ml keefiri või jogurtit 0%
maitse järgi maitseained

Valmistamine nagu ka eelmises retseptis.

MUSTAS TEES MARINEERITUD KANA/KALA
originaal retsept

3 spl musta teed
1,5 tl soola ja pipart
2 spl soja kastet
300 ml keedetud kuuma vett
maitseained soovi järgi
1 terve kana (või kana tükke) võib olla ka kalkun või kala

Valmistage tee kuumas vees (eemaldage graanulid). Lasta seista 15 min, lisada maitseained ja soja kaste. Jahutada maha. Lisage tükeldatud kana ja laske marineerida 50 min või kuni 24h.
Küpsetada fooliumis 220 kraadi juures 40 min. Võib ka sütel või grillis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar