03.09.15

a'la "Savoiardi" küpsised

Kindlasti teate neid küpsiseid, mida tavaliselt kasutatakse "Tiramisu" valmistamisel? Vot proovime teha neid siis dukani moodi, et saaks ka ise eelnimetatud magustoitu nautida või nii sama küpsiseid tee/kohvi kõrvale krõbistada.


3 muna
3 spl kaerakliisid (või 2 spl kaerakliisid ja 1 spl nisukliisid)
1 spl maisitärklist
0.5 tl küpsetuspulbrit
vanilli
suhkruasendajat

Eraldage munavalged munakollastest. Vahustage munakollased jahuks jahvatatud kliidega ning lisage maisitärklist koos küpsetuspulbri ja suhkruasendajaga. Vahustage eraldi munavalged tugevaks vahuks. Segage kõik ettevaatlikult kokku ja pange segu küpsetuskottikesse või tavalisse kilekotti ning lõigake ots ära. Nüüd pressige silikoonvormidesse või küpsetuspaberile kuni 6-7 cm pulgad.
Pole midagi kui esimesel korral käsi väriseb ja pulgad viltused või sakilised tulevad (nagu minul). Küll kord õigeks saab.

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 10 min. Siis veel 10 min 160 kraadi juures. Lülitage ahi välja ja laske küpsistel ahjus jahtuda.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 1 spl tärklist = 1 päeva norm; 2 spl kaerakliisid ja 1 spl nisukliisid = 1 päeva norm; kui aga 3 spl kaerakliisid = 2 päeva norm

VAATA KA TIRAMISU RETSEPTI:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar