03.09.15

Glasuuritud kohukesed

Maitselt täitsa head ning kohe kindlasti ehtsad ja pole mingeid "E"-sid.


Retsepti autor: http://tatoshkina.com

kohupiimasisu

2 pakki 0% kohupiima ca. 400g
suhkruasendaja
soovi korral meeldiv essents
vanilje

glasuur

300 ml 0% piima
2 tl agar-agar kuhjaga (ei soovita zelatiiniga asendada, tulemuseks kohupiim tarretises)
2 spl kuni 12% kakkaod (kui leiate kuni 2% võib kohukesi ka rünnakul süüja)
3 munakollast
suhkruasendaja
soovi korral meeldiv essents


Segage kokku kohupiim suhkruasendaja ja vaniljega. Kui tundub liiga paks, lahjendage umbes 50ml piima/jogurti/keefiriga.

Valmistame glasuuri.
Segage piim agar-agariga. Lisage kakkao, munakollased ja suhkruasendaja. Segage kõik ühtlaseks seguks. Tõstke pliidile ja pidevalt segades laske keema kuni mass paksuks muutub.

Valage silikoonvormidess 1 spl glasuuri ja laske natuke jahtuda külmkappis. Võtke välja ja valage veel 1-2 spl põhja ning kohe määrige silikoonpintsliga laiali mööda vormi seinu. Nüüd laduge vormidesse kohupiim ja katke ülejäänud glasuuriga. Tõstke tunniks külmkappi.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 2 spl kakkaod = 4 päeva norm;

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar