01.09.15

Head uut õppeaastat!

Nii tore on näha hommikul kooli tõttavaid koolijutse peoriietes. Tuleb enda kooliaeg meelde. Enda lapsed on veel pisikesed, kuid sõbrannadel lapsed juba kooliealised. Nii, et palju õnne, jõudu ja jaksu teile kõigile!!!


Lihtne ja mõnus tort tee või kohvi kõrvale. Poes olen selliseid näinud palju, kuid need on nii rasvased ja kaloririkkad.



Kui all olevat biskviidirulli teha ei taha, võite kasutada "Vanilje" rulli. Teeb enam-vähem sama, kuid ei pea kasutama tärklist ja võib süüja juba rünnakulgi. Rullbiskviiti võib määrida ka näiteks moosiga kokku, ei pea kindlasti kreemi kasutama.

Retseptiautor: http://tatoshkina.com
Biskviit

6 muna
2 spl maisitärklist
1.5 tl küpsetuspulbrit
tsipa soola
suhrkuasendajat

Kreem täitmiseks
(võib teha ka mingit muud)

2 tl lahustuvat kohvi
50 ml kuuma vett
1,5 tl agar-agar
100 g 0% kohupiimakreemi
1 muna
tsipa soola
suhkruasendaja

Suflee

100 ml 0% piima
300g 0% kohupiimakreemi
1 tops maitsestamata jogurtit (või 0% puuviljatükkidega) ~ 125g
25 g toiduzelatiini
suhkruasendaja

Valage 100 ml piima toiduzelatiin ja tõstke seisma.

Valmistame biskviiti.
Eraldage munavalged munakollastest. Vahustage munavalged tugevaks vahuks soolaga. Vahustage eraldi munakollased, lisage tärklis, küpsetuspulber ja suhkruasendaja. Segage korralikult läbi ja lisage munavalged.
Valage taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 7-10 min. Ärge ülekuivatage!

Lahustage 1 tl lahustuvat kohvi kuumas 50 ml vees. Laske jahtuda ja segage hulka agar-agar.
Eraldage munakollane munavalgest. Vahustage viimane tugevaks vahuks lisades natuke soola. Munakollane lisage kohupiimale ja lisage suhkruasendajat. Lisage hulka munavalge ja segage ettevaatlikult läbi.
Tõstke kohvi pliidile ja tasasel tulel laske keema pidevalt segades, kuni agar-agar ära lahustub.
Laske kohvil natuke jahtuda ja seejärel segage kreemile hulka. Tõstke kreem külmkappi.

Tõstke välja valmis biskviit ja laske natuke jahtuda. Eemaldage küpsetuspaber ja määrige peale äsja valmistatud kreem (ei tohi lasta tal liiga kaua külmkappis seista). Rullige biskviit kokku ja tõstke külmkappi tahenema.

Segage kokku suflee koostisosad. Vahustage umbes 5-10 min (mida kauem, seda õhulisem tuleb). Valage zelatiin piimaga potti ja laske tasasel tulel lahustuda. Äre laske keema!!!
Sulanud zelatiin lisage vähehaaval sufleele pidevalt segades. Tõstke külmkappi.

Nüüd võtke välja meie rullbiskviit. Leidke sobiva anum (mull oli sügav klaaskauss, mille ma toidukilega vooderdasin, et hiljem hõlpsasti anum eemaldada). Vooderdage seinad biskviidi tükkidega. Valage sisse sufflee ja tõstke külmkappi mõneks tunniks.

Kui suflee on täielikult tardunud, ettevaatlikult keerake anum ümber (katke enne taldrikuga) ja eemaldage jättes valmis tordi taldrikule.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 2 spl maisitärklist = 2 päeva norm Kui kasutate üleval mainitud "Vanilje" rulli, saab tordi ühe päevaga ära söödud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar