08.09.15

Rabarberi-kohupiimakook


Rabarberi asemel võib kindlasti olla miskit muu nagu näiteks goji marjad (rosina asemel) ja hiljem kinnitusel näiteks õunad.

Retsepti autor: Irina
3 muna
2 spl kuhjaga maisitärklist
3 spl kuhjaga 0% piimapulbrit (koorepulbrit)
2 tl küpsetuspulbrit
180-200 g kohupiima
suhkruasendaja
vanilje
200-400 g rabarberit

Kloppige munad heledaks vahuks. Segage kõik kuivained ja lisage munadele. Segage korralikult läbi ja lisage kohupiim. Kloppige kogu tainas veel kord ühtlaseks. Tainas on valmis.

Valmistage ette rabarbar, peske, puhastage ja lõigake kuni 1cm tükkideks.


Valage küpsetusvormi umbes 1/3 tainast. Raputage peale 1/2 rabarberi kogust ja valage 1/2 järgi jäänud tainast peale. Nüüd lisage ülejäänud rabarber ja katke taignaga.

Küpsetage eelsoojendatud ahjus 170 kraadi juures umbes 25-30 min. Kontrollige valmidust tikuga. (kui taigen jääb külge, järelikult pole veel valmis) Kui kook valmis, tõstke ahjust välja ja laske samas vormis jahtuda veel 3-5 min.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: 2 spl tärklist = 2 päeva norm;

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar