03.10.15

Kliivabad vahvlid


Nii siis, alustagem!
Kohe kui ma oma elektri vahvliküpsetaja kätte sain. Tekkis tahtmine järgi proovida ka dukaniretseptide järgi tehtud vahvleid. Erilisi lootusi ma ei omanud, et tulevad sama krõmpsuvad ning suus sulavad nagu tavaliselt kodus tehtud margariini ja suhkrusisaldusega.


Vahvli retsepte otsisin kindla eesmärgiga leida need, mille tagajärjel vahvlid krõmpsuvad. Kuna margariini ja suhkrut üheski retseptis ei kasutata, ei uskunud ma eriti, et leian sobiva retseptid. Aga, vähemalt Venemaal on paljudes suurtes linnades juba mitmeid isehakanud pagareid (muide üsna edukad), kes on adapteerinud nii mitmedki tuntud tordi ja magustoidu retseptid dukani dieedi järgi. Ning krõmpsuvad vahvlid on just ühed neist. Retsepti nad muidugi ei kipu jagama, kuid miskit sarnast ma siiski leidsin.
Kõik vahvlid meenutavad kergelt poes müüvaid vahvlilaaste tortide jaoks.

Kasutan tavalist lamedat Maxwell vahvliküpsetajat (shoppa.ee hind ca. 30 euri - soovituskood: ZJEXZKY)


Kindlasti sobib ka see, mis valmistab paksud pehmed vahvlid. Kuid ma eelistan õhemad ja krõmpsuvamad.

NB! Soovitav lasta jahtuda igal vahvlil (seni kuni järgmine valmib) eraldi restil või taldrikul. Nii ei lase eelmise või järgmise vahvli aur teistel pehmeks muutuda.

Retsept pärineb siit: pinme.ru

Kerge valmistada: jah (igaks juhuks määrisin pinna vahete-vahel tilga õliga)
Krõmpsuvad: no jah, kui piisavalt õhukesed teha (1 spl taigent kuhjata) ja hoida natuke rohkem kui tavaliselt vaja

3 muna
100 g kohupiima
40 g (2 spl) maisitärklist/izolaat proteiini
suhkruasendaja
vanilje

Vahustage eraldi munavalged tugevaks vahuks. Segage ülejäänud koostisosad munarebudega. Lisades 1-2 spl munavalget, segage kuni mass muutub vedelamaks ja siis lisage ülejäänud munavalged ning ettevaatlikult segades muutke ühtlaseks massiks.
Küpsetage 1 spl kaupa vahvliküpsetajas.

VAATA LISAKS:

Vahvlid kliidega (4 retsepti)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar