Täna proovime linnupiimakomme. Kirjutan üles lausa kaks retsepti, mille vaheks saab peamiselt želatiin ja agar-agar. Kuna kakkaod oli mul vähe, jäi glasuur üsna heledaks. Aga teine kord kui teen, uuendan pildid.
Rünnakul olles glasuuri mitte kasutada!
№1
Valage piima sisse želatiin ja laske sellel imbuda. Seni vahustage munavalged suhkruasendaja ja maitseainetega. Lisage sidrunimahla.
Soovi korral võib kasutada erinevaid essentse maitseandmiseks ning toiduvärve.
Kui zelatiin on piisavalt paisunud (umbes 30 min), tõstke pott pliidile, valage sisse piim zelatiiniga ning sulatage pidevalt segades. Ärge laske keema!
Laske segul natuke jahtuda (nii et ikka oleks vedel, kuid mitte tahke) ning pidevalt vahustades munavalgeid lisage kogu vedelik segusse. Valage vormi ja laske jahtuda (ideaalis võiks suflee paksuseks olla 1.5-2 cm).
Tõstke külmkappi tahenema. Kui valge osa on valmis, tõstke vormist välja ja lõigake sobivad kommi kujud.
Valmistage glasuur. Zelatiin laske vees paisuda ning tõstke tulele. Segage juurde kakkao ja suhkruasendaja. Valmis segul laske jahtuda, et oleks vedel kuid mitte kuum ning kastke kommid ükshaaval segu sisse ja tõstke jahtuma külmkappi.
№2
Vahustage munavalged. Segage kokku ahjupiim (kui on) ja tavaline piim ning maitseained koos agar-agariga. Tõstke tulele ja pidevalt segades laske keema 1-2 min (et agar-agar ära lahustuks). Segu peab jahtuma nii, et oleks ikka veel vedel, kuid mitte kuum. Pidevalt munavalgeid vahustades segage hulka peene nirena agar-agari segu. Valage lamedasse vormi ja laske taheneda (agar-agar taheneb väga kiiresti).
Valmistage seni glasuur.
Külmas vees segage kokku agar-agar, kakkao, vesi ja suhkruasendaja. Tõstke pliidile ja pidevalt segades laske keema 1-2 min. Jahutage natuke maha ning valmis valge osa lõigake sobivateks kujudeks ja kastke glasuuri sisse ning laske taheneda külmkappis.
Rünnakul olles glasuuri mitte kasutada!
№1
200 ml piima
2 munavalget
20-25 g zelatiini
1 spl sidrunimahla
vanilje
suhkruasendaja
glazuur:
200 ml vett
suhkruasendaja
4 tl kakkaod
10 g zelatiini
Valage piima sisse želatiin ja laske sellel imbuda. Seni vahustage munavalged suhkruasendaja ja maitseainetega. Lisage sidrunimahla.
Soovi korral võib kasutada erinevaid essentse maitseandmiseks ning toiduvärve.
Kui zelatiin on piisavalt paisunud (umbes 30 min), tõstke pott pliidile, valage sisse piim zelatiiniga ning sulatage pidevalt segades. Ärge laske keema!
Laske segul natuke jahtuda (nii et ikka oleks vedel, kuid mitte tahke) ning pidevalt vahustades munavalgeid lisage kogu vedelik segusse. Valage vormi ja laske jahtuda (ideaalis võiks suflee paksuseks olla 1.5-2 cm).
Tõstke külmkappi tahenema. Kui valge osa on valmis, tõstke vormist välja ja lõigake sobivad kommi kujud.
Valmistage glasuur. Zelatiin laske vees paisuda ning tõstke tulele. Segage juurde kakkao ja suhkruasendaja. Valmis segul laske jahtuda, et oleks vedel kuid mitte kuum ning kastke kommid ükshaaval segu sisse ja tõstke jahtuma külmkappi.
№2
2 munavalget
100 ml piima
100 ml ahjupiima (kui on või tavalist piima)
suhkruasendaja
2 tl agar-agar
sobiv essents või vanilje
glasuur:
2 tl agar-agar
3 tl kakkaod
200 ml vett
suhkruasendaja
Vahustage munavalged. Segage kokku ahjupiim (kui on) ja tavaline piim ning maitseained koos agar-agariga. Tõstke tulele ja pidevalt segades laske keema 1-2 min (et agar-agar ära lahustuks). Segu peab jahtuma nii, et oleks ikka veel vedel, kuid mitte kuum. Pidevalt munavalgeid vahustades segage hulka peene nirena agar-agari segu. Valage lamedasse vormi ja laske taheneda (agar-agar taheneb väga kiiresti).
Valmistage seni glasuur.
Külmas vees segage kokku agar-agar, kakkao, vesi ja suhkruasendaja. Tõstke pliidile ja pidevalt segades laske keema 1-2 min. Jahutage natuke maha ning valmis valge osa lõigake sobivateks kujudeks ja kastke glasuuri sisse ning laske taheneda külmkappis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar