07.01.16

"Morkosha" tort

(Starbaks tordi põhjal)
Retsepti autor: Olga Torbina

põhi:

100g porgandit
150 ml 0% keefiri,
2 spl 0% piimapulbrit/koorepulbrit (Lisa 1)
2 muna
1 spl riivitud apelsiinikoort
4 spl kaerakliisid
2 spl nisukliisid
1 tl küps.pulbrit
suhkruasendaja
1,5 tl kaneeli
1 tl sidrunimahla
vaniljet
2-4 spl 0% piima immutamiseks

Riivige porgand peenel riivil. Lisage suhkruasendaja, sidrunimahl, riivitud sidruni koor ja vanilje. Laske seista 15 min. Seejärel lisage munakollased ja keefir ning segage korralikult läbi. Lisage kõik kuivained. Vahustage munavalged tugevaks vahuks ning lisage ettevaatlikult ülejäänud segu hulka.
Küpsetage 40 min 180 kraadi juures.
Soovi korral võib ka küpsetada mittenakkuval pannil. Umbes 7-9 paksemat pannkooki 18-19 cm läbilõikes.

kreem:

250 ml 0% piima
1 munakollane
1 spl maisitärklist (Lisa 1)
vanillje
125 g 0% kohupiimakreemi
suhkruasendaja

Valmistage keedukreem. Piim, minakollane ja tärklis segage kokku suhkruasendajaga, lisage vanilje ja tõstke potti sees pliidile. Segada kuni kreem paksuks muutub. Jahutage maha ja lisage hulka kohupiim. Vahustage mõni minut.

Valmis põhi jahutage maha ja lõigake 2-3 osaks ning immutage piimaga ja määrige peale kreemi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar