15.08.15

Kondenspiim


Retsepte dukani kondenspiimast on palju. Siia kirjutan üles need, mida ise kasutanud olen.
Üks märge minu poolt. Kõige rohkem sarnaneb kondenspiimaga see retsept, kus kasutatakse piima asemel ahjupiima(jällegi väherasvast, kui poest ei leia, võib ise teha).



Soovi korral võib lisada maitsestamiseks vanilli, vanilli või kondenspiima essentsi

№1
3 spl 0% piimapulbrit
1 spl maisitärklist
maitsejärgi suhkruasendajat
1 tl lahustuvat kohvi (või kakkaod)
200 g 0% piima
Kuumutage piim pliidil ja enne, kui keema läheb, lisage kuivained. Segage korralikult, kasutage visplit. Segada nii kaua kuni segu paksuks muutub. Tõstke pliidilt ja jahutage maha. Jahtudes, muutub kreem paksemaks.

№2
4 spl 0% piimapulbrit
150 ml 0% piima
Pruunistage pannil piimapulber, jahvatage kohviveskis jahuks ja lisage kuumutatud piimale. Segage, kuni kreem paksuks muutub. Tõstke pliidilt ja laske jahtuda.

Võib ka vesivannil seda kuumutada vahete-vahel segades.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar