14.08.15

"Maasika" tort


Suu magusaks nädalavahetuseks!
Selle retsepti juures on pakutud kasutada essentse ja toiduvärve, mida võib asendada köögivilja mahladega (peet jne) või üldse ära jätta.

Normi kogus: üheks päevaks (kui süüa seda üksi)

Retsepti autor: tatoshkina.com
põhi
2 spl kaerakliisid (jahuks jahvatatud)

2 spl nisukliisid (jahuks jahvatatud)

2 muna

50 ml 0% keefiri

1,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsa täis soola


suflee

300 g 0% kohupiimakreemi

100 ml 0% piima

10 g toiduzelatiini

suhkruasendaja maitsejärgi

maasika essents (kui on)

soovi korral toiduvärv


šokolaadi glazuur

3 spl kakkaod (0-2 % leidub lite šokolaadi jookide alt, kui pole, võtke 11%-ne - siis on keelatud rünnaku ajal )

1 spl kohupiimakreemi

3 spl 0% piima

suhkruasendaja

šokolaadi essents soovi korral

Nii. Lahustage toiduzelatiin 100 ml piimas ja tõstke kõrvale, paisuma.

Tegeleme põhjaga. Eraldage munavalged munakollastest. Viimastele lisage kõik muud retsepti koostisosad, segage läbi. Munavalged vahustage näpuotsa täis soolaga tugevaks vahuks. Lisage munakollaste segule ettevaatlikult läbi segades.
Valage kahteümmargusse vormi (u. 18-20 cm diameetriga)(või ahjuplaadile, ja tort tuleb kandiline). Küpsetage 200 kraadi juures 20-25 min. Kui põhi valmis, laske tal väjalülitatud ahjus veel u. 5 min seista. Eemaldage plaadilt ning ümberpöörates laske restil kuivada soojas ahjus.

Segage kokku suflee, vahustades mikseriga mõni minut. Sulatage pottis paisunud zelatiin ning lisage segades sufleele hulka. Tõstke külmkappi mõneks minutiks.

Lõigake pikkupidi lahti tordi põhi. Nii, et meil oleks neid kaks kihti.

Soovi korral immutage põhi mõne luika piimaga, määrige sufflee peale ja pange teine põhja kiht peale. Ning kui biskviidi lõikamisel puru järgi jäi, rapputage kaunistuseks peale.
Tõstke külmkappi vähemalt paariks tunniks seisma.

NORMI KOGUS 1 INIMESELE: kui ei kasutata 11% kakkaod 1 päeva norm; kui kasutatakse 11% kakkaod 3 spl = u.42g - siis 6 päeva norm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar